1.1 i 1/2 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia zagnieść z 50 g cukru pudru, 125 g margaryny i 4 żółtkami. Ciasto włożyć do prostokątnej formy i posypać połową kawy.
2.Ser wrzucić do miski, po czym stopniowo dodawać do niego olej, 4 żółtka, 1 jajko, 1 szklankę cukru, 1 opakowanie budyniu i 500 ml mleka, cały czas miksując.
3.5 białek ubijać na sztywno, powoli wsypując 5 łyżek cukru. Pianę połączyć z 1 łyżką mąki pszennej oraz bułką tartą i wyłożyć na ciasto. Placek piec przez 50 minut w temp. 180 stopni.
4.Przygotowaną masę serową wylać na ciasto. Na nią wyłożyć resztę kawy rozpuszczalnej.
5.1 szklankę mleka zagotować z resztą cukru. Pozostałe mleko połączyć z 4 żółtkami, mąką ziemniaczaną i 1 łyżką mąki pszennej. Całość wlać do gotującego się mleka, mieszając. Składniki gotować do uzyskania gęstego kremu, mieszając. Masę ostudzić i zmiksować z masłem. Nadzienie wyłożyć na upieczony sernik i posypać czekoladą. Całość schłodzić.
Komentarze