Pierożki panierowane

0 (0 ocen)

  • 60 min

Można je podawac z sosem pieczarkowym

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO:
    1,8 kg ziemniaków ugotowanych i ostudzonych
    2 jajka
    40 dag maki
    sól do smaku

    NADZIENIE:
    1 ugotowany kurczak
    1 cebula
    2 ugotowane jajka
    1 jajko surowe
    sól i pieprz do smaku

    Dodatkowo:
    1 jajko i bulka tarta do panierowania pierozków

Pierożki panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych skladnikow zarobić ciasto,rozwalkowac i pokroić na kwadraty.
  • 2. Farsz: Mieso obrac z kosci,posiekac na drobna kostke,dodac zrumieniona na 1 lyzce smalcu 1 cebule pokrojona w kostke i 2 ugotowane i drobno posiekane jajka.Do tego dodajemy jeszcze 1 surowe jajko i mieszamy.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
  • 3. Zrobic pierożki.Macac w jajku i tartej bulce i smayc na gorącym tłuszczu na zloty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy