Sernik z dynią i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPÓD CZEKOLADOWY
Masło
roztopić na małym ogniu dodać połamaną czekoladę. Roztopić masę czekoladową. Rozmiksować jaja z cukrem oraz wanilią dodać roztopiona masę czekoladową i zmiksować na jednolitą masę czekoladową. dodać mąkę i sól zmiksować. wyłożyć na blachę piec 25 min w temp. 180st. C
MASA SEROWA
Do sera dodać cukier, mąkę, cynamon, wanilię zmiksować. Następnie dodać po 1 jajku miksując. Dodać puree z pieczonej dyni i zmiksować na gładką masę. Na koniec dodać śmietanę. Wylać masę serową na spód wstawic do piekarnika piec 15 minut w 180 st. C zmniejszyć temperaturę do 120 st. C piec 90 min . Stopniowo wyjmować z pieca.
POLEWA CZEKOLADOWA
Czekoladę połamać w kostkę dodać 5 łyżek śmietany i rozpuścić. Polać sernik. Posypać żurawiną.
Komentarze