Sernik warstwowy (gotowany} - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mąkę wymieszać z sodą, posiekać z masłem. Dodać z pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części.. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.
Każdą porcją wykleić blachę do pieczenia najlepiej o wymiarach (30/20) wyłożoną papierem do pieczenia, piec w tem. 180 stopni 15 min.
Masa serowa
Przygotować nadzienie:
Ser, jaja i masło włożyć do garnka, dodać cukier, cukier waniliowy i podgrzewać. Gdy gorąca masa uzyska gładką konsystencję, wlać do niej rozprowadzony mlekiem budyń i zagotować. Zdjąć z ognia, wymieszać ze skórka pomarańczowa.
Wystudzone placki posmarować dżemem, przełożyć gorąca masą.
Gdy ciasto wystygnie, polać go polewą czekoladową, oprószyć startą na wiórki biała czekoladą i odstawić, by polewa ostygła.
Komentarze