Sernik w biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
1. Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywno. Nie przerywając ubijania, dodajemy po jednym żółtku oraz mąki i proszek do pieczenia. Wlewamy do formy(25x36 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.30 minut w 170°C. Studzimy. Biszkopt przekrawamy na pół.
2. Galaretki rozpuszczamy w ½ litra wody. Śmietanę kremówkę ubijamy, dodając śmietan-fixy. Twaróg ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy tężejącą galaretkę, śmietanę i łączymy. Masą przekładamy biszkopt. Chłodzimy.
3. Polewa: W rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier puder i mleko. Gdy się rozpuści, zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao energicznie mieszamy. Po przestudzeniu polewamy ciasto. Następnie posypujemy wiórkami kokosowymi.
Komentarze