Sernik trójczekoladowy na zimno

4.5 (145 ocen)

  • 6 godz.
  • Dla 1 osoby

sernik jest tak delikatny, że rozpływa się w ustach

  • 6 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 0,5 kilograma twarogu sernikowego z wiaderka
    300 ml śmietanki 30 %
    5 łyżeczek żelatyny
    8 łyżek wrzącej wody
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    100 gram gorzkiej czekolady
    100 gram mlecznej czekolady
    100 gram białej czekolady
    starta czekolada i kilka kostek czekolady do dekoracji wierzchu
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik trójczekoladowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Śmietankę ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej - każdą oddzielnie. Rozpuszczoną żelatynę dodać do twarogu. Dokładnie wymieszać. Twaróg podzielić na 3 części. Do każdej dodać czekoladę. Do jednej białą, do drugiej mleczną a do trzeciej gorzką. Dokładnie razem połączyć ze sobą. Śmietanę ubić na sztywno. Podzielić na 3 części i każdą dodać kolejno do mas twarogowych. Delikatnie przemieszać do połączenia składników. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wylać masę z gorzką czekoladą, wyrównać. Następnie wylać masę z mleczną czekoladą, wyrównać. Na końcu wylać masę z białą czekoladą i również wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyjąć z formy do góry dnem i na wierzchu udekorować startą czekoladą i kostkami czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować