Sernik trójczekoladowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Śmietankę ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej - każdą oddzielnie. Rozpuszczoną żelatynę dodać do twarogu. Dokładnie wymieszać. Twaróg podzielić na 3 części. Do każdej dodać czekoladę. Do jednej białą, do drugiej mleczną a do trzeciej gorzką. Dokładnie razem połączyć ze sobą. Śmietanę ubić na sztywno. Podzielić na 3 części i każdą dodać kolejno do mas twarogowych. Delikatnie przemieszać do połączenia składników. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wylać masę z gorzką czekoladą, wyrównać. Następnie wylać masę z mleczną czekoladą, wyrównać. Na końcu wylać masę z białą czekoladą i również wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyjąć z formy do góry dnem i na wierzchu udekorować startą czekoladą i kostkami czekolady.
Komentarze