Sernik pomidorowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 24 min
  • Dla 1 osoby

nietypowy, ale bardzo smaczny

  • 24 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kilogram sera śmietankowego z wiaderka
    200 gram śmietany 36 %
    200 gram koncentratu pomidorowego
    1/2 szklanki wrzącej wody
    1 żelatyna na 2,5 litra wody
    2 pomidory
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Przekąski

Sernik pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i odstawić do ostudzenia.
    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
    Wydrążyć środki i miąższ pokroić w drobną kostkę.
    Ser wymieszać ze śmietaną.
    Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    Podzielić w proporcjach 2/3 i 1/3.
    Do mniejszej części dodać 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego i wymieszać.
    Do większej części dodać pozostały koncentrat pomidorowy oraz pokrojone pomidory.
    Wymieszać.
    Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią aluminiową.
    Do sera z pomidorami wlać 2/3 żelatyny.
    Energicznie wymieszać.
    Przelać do tortownicy.
    Wyrównać.
    Mniejszą część sera wymieszać z pozostałą żelatyną i wylać na masę z pomidorami.
    Wyrównać.
    Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki.
    Najlepiej na całą noc, do całkowitego stężenia.
    Po wyjęciu dowolnie udekorować i podawać z ulubionym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować