SERNIK NA ZIMNO Z TRZEMA RODZAJAMI CZEKOLADY

4.5 (140 ocen)

  • 60 min

Wszyscy w mojej rodzinie go uwielbiają , jest naprawdę pyszny i znika w mgnieniu oka . Polecam :)

  • 60 min

Składniki:

  • OK . 10 herbatników
    100 g czekolady gorzkiej
    100 g czekolady mlecznej
    100 g czekolady białej
    500 g sera np. śmietankowego
    300 g słodkiej śmietanki 30-36 %
    3 łyżeczki żelatyny
    1/2 szkl. cukru = 100 g
    2 łyżeczki cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z trzema rodzajami czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 . Twaróg utrzeć z cukrem waniliowym .
    2 . Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach zimnej wody.
    3. Czekolady rozpuścić pojedynczo w kąpieli wodnej.
    4. Gdy żelatyna napęcznieje , podgrzać ją , ciągle mieszając , aż się rozpuści , a następnie wymieszać z utartym twarogiem. (aby zapobiec powstaniu grudek , najlepiej dodać 2 łyżki masy serowej do rozpuszczonej żelatyny i wymieszać , następnie dodać do reszty masy i dokładnie wymieszać.
    5. Śmietanę ubić na sztywno.
    6. Twaróg podzielić na 3 równe części . Do każdej dodać po jednej rozpuszczonej czekoladzie i wymieszać . Dodać po 1/3 śmietany i delikatnie wymieszać.
    7. Formę keksową (30 cm ) ,wyłożyć papierem . Wylać do formy najpierw masę z gorzką czekoladą , kolejno z mleczną a na końcu z białą . Na górę ułożyć herbatniki .
    8. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin ( najlepiej na całą noc) . Po tym czasie wyciągnąć z formy odwracając do góry nogami , ściągnąć papier i udekorować np. rozpuszczonymi czekoladami lub motylkami z lukru plastycznego .
    SMACZNEGO :)

Porady

MASĘ Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ NAJLEPIEJ NAKŁADAĆ ŁYŻKA , UNIKNIEMY WTEDY ZLANIA SIĘ MAS.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować