Sernik na zimno z malinami i jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć biszkoptami.
Do misy z miksera przełożyć ser, dodać esencję waniliową, cukier puder i zmiksować na jednolitą masę. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Dodawać porcjami do sera i miksować na najwolniejszych obrotach lub mieszać silikonową łopatką. W ciepłym ale nie gorącym mleku rozmieszać żelatynę. Wlewać powoli do masy serowo śmietanowej i również miksować na wolnych obrotach. Masę wyłożyć na biszkopty, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki.
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odłożyć do lekkiego stężenia.
Na wierzchu ułożyć maliny, jeżyny i zalać tężejącą galaretką. Włożyć na kilka godzin lub na całą noc do lodówki by sernik stężał.
Komentarze