Sernik na zimno z malinami i jeżynami

4.48 (149 ocen)

Pyszny sernik na zimno do którego można również wykorzystać inne sezonowe owoce lub owoce z puszki na przykład mandarynki lub brzoskwinie.

Składniki:


  • okrągłe biszkopty
    1 kg sera twarogowego chudego Emilki
    9 łyżek cukru pudru
    1 łyżeczka esencji waniliowej
    250 ml kremówki
    100 ml ciepłego mleka
    4 łyżki żelatyny
    1 galaretka malinowa
    maliny i jeżyny
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Sernik na zimno z malinami i jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć biszkoptami.
    Do misy z miksera przełożyć ser, dodać esencję waniliową, cukier puder i zmiksować na jednolitą masę. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Dodawać porcjami do sera i miksować na najwolniejszych obrotach lub mieszać silikonową łopatką. W ciepłym ale nie gorącym mleku rozmieszać żelatynę. Wlewać powoli do masy serowo śmietanowej i również miksować na wolnych obrotach. Masę wyłożyć na biszkopty, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki.
    Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odłożyć do lekkiego stężenia.
    Na wierzchu ułożyć maliny, jeżyny i zalać tężejącą galaretką. Włożyć na kilka godzin lub na całą noc do lodówki by sernik stężał.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jeżyny Maliny Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować