JABŁECZNIK

4.5 (184 ocen)

  • 20 min

pyszny i puszysty

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1 i 3/4 szklanki cukru
    2 i 1/2 szklanki mąki
    3 łyżeczki proszku
    1 kostka palmy
    1 łyżka kakao
    8 łyżek zimnego mleka
    cynamon
    cukier wanilinowy
    jabłka
    cukier puder

    blacha 35 na 20 cm
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Jabłecznik Desery

Jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem na sztywno.
  • 2. Palmę zmiksować z żółtkami.
  • 3. Dodać ubite na sztywno białka, mąkę, proszek, mleko.
  • 4. Blachę posmarować lekko masłem.
  • 5. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, na ciasto wyłożyć uparowane jabłka, posypać cynamonem i cukrem wanilinowym.
  • 6. Do drugiej części ciasta dodać kakao, wyłożyć na jabłka.
  • 7. Piec 45-50 minut w temp. 160-170 st.
  • 8. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować