JABŁECZNIK

  • wyświetlono: 1337 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

pyszny i puszysty

  • 20min

Składniki

5 jajek
1 i 3/4 szklanki cukru
2 i 1/2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku
1 kostka palmy
1 łyżka kakao
8 łyżek zimnego mleka
cynamon
cukier wanilinowy
jabłka
cukier puder

blacha 35 na 20 cm

Sposób przygotowania przepisu:

JABŁECZNIK

  • 1. Białka ubić z cukrem na sztywno.
  • 2. Palmę zmiksować z żółtkami.
  • 3. Dodać ubite na sztywno białka, mąkę, proszek, mleko.
  • 4. Blachę posmarować lekko masłem.
  • 5. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, na ciasto wyłożyć uparowane jabłka, posypać cynamonem i cukrem wanilinowym.
  • 6. Do drugiej części ciasta dodać kakao, wyłożyć na jabłka.
  • 7. Piec 45-50 minut w temp. 160-170 st.
  • 8. Posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaCiastojabłkaDeserjabłecznikdo kawyowoce sezonowe

Komentarze

Podobne przepisy

jabłecznik

Dodane przez: Anitka0804

Błyskawiczny jabłecznik

Szybki i bardzo smaczny jabłecznik,...

Bezglutenowy jabłecznik

Dodane przez: gotowanietoproste

Bezglutenowy jabłecznik

Pyszny, żółciutki jabłecznik bezglutenowy...

Jabłecznik

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Mięciutki jabłecznik

Bardzo prosty i smaczny jabłecznik....

Jabłecznik zaparzany

Dodane przez: JOANNA 55a

Jabłecznik zaparzany

Pyszne,wilgotne i aromatyczne ciasto....

prosty jabłecznik

Dodane przez: lucyna19

Najłatwiejszy jabłecznik

Bardzo łatwy do wykonania jabłecznik...

Jabłecznik Teścia

Dodane przez: Anusia i Lusia Gawlina

Jabłecznik Teścia

Ten jabłecznik jest najpyszniejszy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE