500 g sera z wiaderka ( słodzonego o smaku wanilii)
2 galaretki cytrynowe
1 galaretka pomarańczowa
1 puszka ananasa
250 ml śmietanki 36 %
200 g płatków śniadaniowych ( czekoladowe muszelki)
100 g masła
Sernik na zimno z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Masło topimy w rondelku, dodajemy płatki i mieszamy do momentu aż wszystkie pokryją się tłuszczem. Po kilku minutach wykładamy je do blaszki wyłożonej folią spożywczą.
2.Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Studzimy je, a następnie dodajemy do nich ser i połowę zmiksowanego ananasa. Masę wykładamy na czekoladowy spód. Chłodzimy.
3.Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 300 ml soku z ananasa ( może być sok z wodą , jeżeli będzie go za mało).
4.Kremówkę ubijamy i delikatnie dodajemy do tężejącej galaretki, na koniec dodajemy pozostałego ananasa, pokrojonego na małe kawałeczki. Piankę wykładamy na masę serową, studzimy.
Komentarze