Sernik na zimno z ananasem

4.5 (181 ocen)

Idealny na letnie popołudnia.

Składniki:

  • 500 g sera z wiaderka ( słodzonego o smaku wanilii)
    2 galaretki cytrynowe
    1 galaretka pomarańczowa
    1 puszka ananasa
    250 ml śmietanki 36 %
    200 g płatków śniadaniowych ( czekoladowe muszelki)
    100 g masła
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Masło topimy w rondelku, dodajemy płatki i mieszamy do momentu aż wszystkie pokryją się tłuszczem. Po kilku minutach wykładamy je do blaszki wyłożonej folią spożywczą.
  • 2. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Studzimy je, a następnie dodajemy do nich ser i połowę zmiksowanego ananasa. Masę wykładamy na czekoladowy spód. Chłodzimy.
  • 3. Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 300 ml soku z ananasa ( może być sok z wodą , jeżeli będzie go za mało).
  • 4. Kremówkę ubijamy i delikatnie dodajemy do tężejącej galaretki, na koniec dodajemy pozostałego ananasa, pokrojonego na małe kawałeczki. Piankę wykładamy na masę serową, studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować