gdyby jeszcze zrobiło sie upalnie, serniczek już jest:)
15 min
Więcej niż 10 osób
Składniki:
Tortownica 26cm
Składniki:
1 kg sera z wiaderka
330g śmietany 30%
2 galaretki cytrynowe
1 galaretka pomarańczowa
Puszka ananasa w syropie
5 łyżek cukru pudru
Poziomki, truskawki lub inne dowolne owoce na górę sernika
Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy
Sernik na zimno z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wrzątku, lekko schłodzić, 1 galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, tężejące galaretki i ser. Masę dokładnie zmiksować. Połowę masy przełożyć na biszkopty, ułożyć pokrojonego ananasa i pozostałą masę. Gdy masa stężeje, ułożyć owoce i zalać galaretką. Wstawić do lodówki aby stężał.
Komentarze