Sernik na zimno

1 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Do kawki poleca się najprostszy sernik ever. Nie potrzeba miksera, a nawet blendera, bo spód można wyłożyć biszkoptami... no prościej się nie da, a smak wyborny i co najważniejsze minimalna ilość składników. Koniecznie wypróbuj :-) Przepis na formę o średnicy 24 cm:

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 serki homogenizowane waniliowe po 150 ml
    2 galaretki jagodowe
    2 galaretki przezroczyste
    200 g herbatników
    100 g masła
    250 g borówek amerykańskich
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Sernik na zimno

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki jagodowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody i wystudzić. Galaretki przezroczyste rozpuścić w 700 ml gorącej wody i wystudzić.

    Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia.

    Herbatniki zblendować na piasek i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć je na spód formy i docisnąć. Formę włożyć do lodówki.

    Kiedy galaretki zaczną tężeć, zabieramy się za serki. Serki wyłożyć do wysokiego naczynia i wlać galaretkę jagodową. Wymieszać energicznie trzepaczką lub mikserem na małych obrotach. Masę wylać na spód formy i włożyć do lodówki. Masa szybko tężeje.

    Następnie ciasto wyjąć z lodówki, wysypać na górę borówki i zalać przezroczystą galaretką.

    Całość włożyć do lodówki na min. 2h.

    Polecam, bo serniczek jest pyszny. Można go też zrobić w pucharkach :-)

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować