Sernik Kinder Country

4.45 (164 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Delikatny serek waniliowy wspaniale komponuje się z miodowymi chrupkami skąpanymi w czekoladzie.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SPÓD:

    2,5 szkl. płatków śniadaniowych pszenica w miodzie
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    1 tabliczka mlecznej czekolady
    30g masła

    MASA:

    750 g twarogu na sernik
    200 ml śmietany 30%
    6 łyżek cukru pudru
    kilka kropel aromatu waniliowego
    4 łyżki mleka w proszku
    3,5 łyżeczki żelatyny

    PONADTO:

    płatki śniadaniowe do dekoracji
    3 batoniki Kinder Country
    listki mięty
Wystaw ocenę:

4.45 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej.
  • 2. Ciepłe wymieszać z płatkami śniadaniowymi.
  • 3. Dno tortownicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  • 4. Przygotowaną czekoladę z płatkami - jeszcze ciepłą rozsmarować w tortownicy, docisnąć łyżką. Schłodzić.
  • 5. Twaróg zmiksować ze śmietanką, dodać cukier i olejek waniliowy.
  • 6. Do masy dodać również mleko w proszku i rozpuszczoną w 1/3 szkl. wody żelatynę.
  • 7. Wszystko dokładnie ze sobą połączyć.
  • 8. Przygotowaną warstwę serową wyłożyć na czekoladowy spód. Schłodzić.
  • 9. Gdy masa serowa stężeje po wierzchu posypać płatkami, udekorować pokrojonymi batonikami i listkami mięty.
  • 10. Inspiracja pochodzi z internetu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować