Sernik kajmakowy z pianką cappuccino bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na spód układamy herbatniki.Rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny w 1/4 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.Serek przekładamy do miski,dodajemy do niego kajmak i dokładnie razem mieszamy aż obie masy się połączą i nie będzie grudek,następnie wlewamy żelatynę do masy i mieszamy.Sernik przekładamy na herbatniki,wyrównujemy i układamy na wierzchu biszkopty.Wstawiamy ciasto do lodówki.Rozpuszczamy 1 łyżkę żelatyny w 4 łyżkach gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.Następnie dodajemy kawę i dokładnie mieszamy.Przestudzoną żelatynę dodajemy do śmietamy i mieszamy dokładnie.Wykładamy śmietanę na ciasto,wyrównujemy i wstawiamy ciasto do lodówki na min 2 godz a najlepiej na całą noc.Smacznego
Porady
Jeśli pianka jest za mało słodka można zwiększyć ilość cukru pudru.
Komentarze