Ciasto serowo-brzoskwiniowa pychotka z cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruchy spód: wszystkie składniki połączyć, uformować kulę i chłodzić godzinę w lodówce. Następnie schłodzonym ciastem wylepić dno formy (o śr.24/24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 180 st.
2.Masa serowa: utrzeć masło na gładką masę, dodawać cukier, a następnie po jednym żółtku. Kiedy masa będzie gładka i puszysta dodawać łyżkami ser i budyń. Na końcu delikatnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek (dodać też białka z kruchego ciasta). Masę serową wylać na podpieczony kruchy spód i piec ok.50 minut w 160 st. Wystudzić.
3.Masa brzoskwiniowa: brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić w niewielką kostkę. Rozłożyć na wystudzonej masie serowej. Galaretki rozpuścić w czterech szklankach gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Stężałą galaretką zalać brzoskwinie i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
4.Pianka cappuccino: mleko zagotować, wsypać kawę i dokładnie wymieszać. Zostawić do ostygnięcia. Następnie ubić śmietanę, dodając cukier puder i zimne cappuccino z mlekiem. Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu i połączyć z masą kawową. Tak przygotowaną masą zalać galaretkę z brzoskwiniami. Wierzch posypać startą czekoladą i udekorować różyczkami z płatka. Wstawić do lodówki na min.3 godz.( a najlepiej na całą noc). Smacznego!
Komentarze