SERNIK Z JOGURTÓW GRECKICH Z MALINAMI

4.5 (182 ocen)

Delikatny i lekko kwaskowy serniczek z malinami. Mój eksperyment z sernikiem greckim i malinami. Bardzo prosty w wykonaniu.

Składniki:

  • - 2 paczki herbatników.

    MASA:
    - 3 duże jogurty naturalne typu greckiego „Tolonis”(3x400ml)
    - 2 budynie waniliowe na 1/2 l. mleka
    - 1 cukier waniliowy
    - 1,5 szklanki cukru
    - ¾ szklanki oleju
    - 5 jajek
    - 40 dag malin.

    ORAZ:
    - cukier puder.
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z jogurtów greckich z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wymiarach 36x25cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy herbatniki.
  • 2. Białka ubijamy na sztywno z cukrem.
  • 3. Osobno żółtka miksujemy z jogurtami, budyniami, cukrem waniliowym i olejem. Łączymy delikatnie łyżką z pianą z białek. Masę wylewamy na herbatniki. Pieczemy ok. 10 minut w temp. 180°C.
  • 4. Maliny płuczemy, osuszamy i wykładamy na sernik. Pieczemy jeszcze ok. 40 minut. Przestudzony sernik posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować