Sernik gotowany

4.5 (199 ocen)

  • 2 godz.

...

  • 2 godz.

Składniki:

  • •CIASTO:
    •60 DAG MĄKI
    •25 DAG CUKRU PUDRU
    •1 SZKLANKA ŚMIETANY
    •1 ŁYŻECZKA SODY
    •1 PACZKA CUKRU WANILIOWEGO
    •MASA:
    •1,4 KG SERA
    •4 ŻÓŁTKA
    •20 DAG MASŁA
    •40 DAG CUKRU PUDRU
    •1 PACZKA CUKRU WANILIOWEGO
    •BAKALIE
    •2 ŁYŻECZKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    •PÓŁ SZKLANKI MLEKA
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO ZAGNIEŚĆ I PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI,UPIEC 3 CIEŃKIE PLACKI NA CIEMNY KOLOR
    SER ZEMLEĆ,ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z MASŁEM I CUKREM,DOKŁADNIE WYMIESZAĆ Z SEREM NASTĘPNIE PRZEŁOŻYĆ DO RONDLA I ZAGOTOWAĆ. PO ZAGOTOWANIU DODAĆ MLEKO Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ I GOTOWAĆ JESZCZE 3-5 MNUT. PO ZDJĘCIU Z OGNIA POSMAROWAĆ UPIECZONE PLACKI
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować