Sernik gotowany

4.97 (161 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób

Prosty do przygotowania

  • 45 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki :

    1 kg sera na twaróg,
    4 jajka L,
    200g masła,
    1 szklanka cukru,
    aromat waniliowy,
    2 budynie waniliowe bez cukru,
    200ml mleka,
    400g herbatników,
    1 puszka masy kajmakowej 500g,
    posypka - orzeszki arachidowe.
Wystaw ocenę:

4.97 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik gotowany 1. Przygotowanie :

    Do garnka wrzuć masło i wsyp cukier. Delikatnie podgrzej aż masło się rozpuści. Dodaj twaróg oraz wbij jajka. Cały czas mieszaj aż całość się zagotuje. Budynie wymieszaj w mleku i wlej do masy serowej. Gotuj na wolnym ogniu aż masa zgęstnieje. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Na dno ułóż warstwę herbatników i wlej 1/3 masy serowej. Czynność powtarzaj dwukrotnie. Na górze ułóż ostatnią warstwę herbatników. Puszkę kajmaku włóż do gorącej wody i gotuj 10minut aż stanie się płynna. Wylej masę krówkową na sernik i posyp orzeszkami. Całość włóż do lodówki na minimum 4 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować