PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Serniczki z masłem orzechowym na spodzie z krakersówhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/02/adc88ceca5dbdecf0adec86e10fae6f75d16abbf.jpeg41283096http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/serniczki-z-maslem-orzechowym-na-spodzie-z-krakersow-1
500 gram twarogu (użyłam serka z wiaderka)
180 gram masła orzechowego z mielonymi orzechami (użyłam Sante)
2 duże jajka
150 gram cukru trzcinowego
łyżeczka cukru waniliowego
100 gram krakersów
czubka łyżka kremu orzechowe go (np.nutella)
50-100 gram czekolady z nadzieniem toffi (użyłam Milki) lub białej
2 łyżki zmielonych orzechów i 2 połamane krakersy
Sposób przygotowania przepisu:
Serniczki z masłem orzechowym na spodzie z krakersów
1.
Do misy miksera wkładamy ser, masło orzechowe, cukier trzcinowy, waniliowy i jajka. Miksujemy ok 2-3 minuty na wysokich obrotach.
2.
Krakersy kruszymy drobno, mieszamy z nutellą. Wykładamy d 12 papilotek, ubijamy łyżeczką. Na krakersowy spód wylewamy serową masę (u mnie sięgała do końca papilotek. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
3.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać serniczki, następnie posypać orzechami i krakersami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze