Serniczki na zimno z dżemem truskawkowym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 10 osób

Dziś coś na słodko bez pieczenia.
Pyszne serniczki na zimno na herbatnikach z dżemem truskawkowym i bitą śmietaną.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 36 herbatników
    1 dżem truskawkowy Łowicz
    600 g chudego sera twarogowego
    1 serek waniliowy ( 140 g )
    2 galaretki cytrynowe
    250 ml gorącej przegotowanej wody

    250 ml śmietany 30 %
    1 fix
    cukier do smaku

    cukrowe ozdoby do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Galaretki Dżemy

Serniczki na zimno z dżemem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wymiarach 32 x 14 wyłożyć folią spożywczą.
    Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić.
    Na dnie foremki ułożyć warstwę herbatników, posmarować je dżemem i znów rozłożyć warstwę ciastek.
    Oba sery wymieszać i pomału wlewać zimna i lekko tężejącą galaretkę.
    Masę wylać na herbatniki.
    Formę wstawić do lodówki do lekkiego ścięcia.
    Wyjąć formę z lodówki, delikatnie położyć warstwę ciastek, posmarować dżemem i zakryć ostatnią warstwą ciastek.
    Ubić śmietankę i udekorować nią ciasteczka .
    Udekorować cukrowymi ozdobami.
    Serniczki kroić między ciastkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Galaretka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować