Schab z żurawiną i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mój niedzielny obiad. Schab otulony boczkiem i żurawiną.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    30 dkg boczku surowego
    10 dkg żurawiny
    2 łyżki masła klarowane
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki oleju
    przyprawa do karkówki
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z żurawiną i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1wwb4m1 1. Schab pokroić w plastry.
  • image-29efen2 2. Posypać przyprawą do karkówki, wymieszać, zalać olejem , odstawić na 1 godz.
  • image-0t48o03 3. Boczek pokroić w plastry, posypać przyprawą do karkówki.
  • image-01tajda 4. Plastry schabu obtaczać w mące , usmażyć
  • image-22l7a4y 5. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian schab, plastry boczku , żurawina. Na wierzch masło klarowane w kilku miejscach. Naczynie przykryć. Piec w piekarniku około 30 min w 180 stopniach.

Porady

Podawać z ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować