SCHABOWY Z MUSZTARDĄ

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

pyszny i syty obiad daje siłę i energię na resztę dnia

  • 30 min

Składniki:

  • - 4 kotlety wieprzowe bez kości
    -2 jajka
    - 8 łyżek bułki tartej
    - sól
    -pieprz
    - musztarda
    -bulion
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SCHABOWY Z MUSZTARDĄ 1. Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem, następnie nasmarować musztardą (wstawić do lodówki na ok. 20 min).
    Kotlety obtoczyć w jajku oraz bułce tartej.
    Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zrumienienia.
    Przełożyć do natłuszczonej formy (bądź naczynia żaroodpornego) zalać bulionem i piec przez 15-20 min w nagrzanym piekarniku (175 stopni)
    . Podawać z ziemniakami i surówką.

Porady

Żeby mięso było bardziej delikatne należy skroplić je sokiem z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować