Schabowy- mój ulubiony .

5 (178 ocen)

  • 2 godz.

Mięso jest bardzo kruche ,delikatne oraz pachnie ziołami .

  • 2 godz.

Składniki:

  • Kotlety schabowe
    1 łyżeczka ziół prowansalskich lub majeranku
    1 ząbek czosnku
    1 szklanka mleka ( 2-3,2 procenta )
    mąka , jajko ,bułka tarta
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy- mój ulubiony . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozbijamy schab przez folię aby nie porwać mięsa . 1. Rozbijamy kotlety przez folię , każdy doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony . Wkładamy do naczynia w którym będą leżeć na płasko .
  • Marynujemy w mleku. 2. Zalewamy szklanką mleka , wciskamy ząbek czosnku i wsypujemy zioła prowansalskie . Wkładamy na godzinę do lodówki ( im dłużej leżą w marynacie tym są lepsze ). Wyjmujemy z marynaty , lekko odsączamy i panierujemy w mące , jajku rozbełtanym z dwoma łyżkami mleka z marynaty oraz bułce tartej .Smażymy na oleju .

Porady

Ja rozbijam i marynuję kotlety w sobotę aby ułatwić sobie pracę przy niedzielnym obiedzie .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować