Schabowe z jajkiem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozbić, przyprawić przyprawami: solą oraz pieprzem.
Jajka roztrzepujemy na talerzu.
Trochę mąki wsypać na talerz i na drugi talerz trochę bułki tartej
Mięso zatapiamy w jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
Przekładamy na patelnie na rozgrzany olej i smażymy z obu stron.
Gdy kotlety są już dobre przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
2.Następnie smażymy jajka sadzone tyle ile jest kotletów.
Jajka sadzone wykładamy pojedynczo na każdy kotlet.
3.Kroimy w małą kostkę pomidora i układamy na jajku.
4.Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy kotlety.
Zapiekamy 15 minut w 180 ˚C
Smacznego.
Komentarze