Schabowe pod ryżową czapeczką

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Nie muszą być zawsze tradycyjne schabowe bo ile można je jeść. Proponuję z ryżem, trochę dziwne ? ale pyszne ;)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 torebka ryżu
    • 10 dag sera żółtego
    • ½ kg schabu
    • ½ szk. mleka
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • Pieprz
    • 2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Schabowe pod ryżową czapeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
  • pieprz 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • ryż 3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
  • ryż 4. Po ugotowaniu wykładamy ryż do miski.
  • mleko 5. Wlewamy mleko.
  • ser 6. Dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach.
  • farsz 7. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
  • farsz 8. Na każdy kawałek mięso rozprowadzamy ryż, uklepując go ręką.
  • mąka 9. Schabowe obtaczamy w mące.
  • jajka 10. Następnie w jajku.
  • bułka 11. Na koniec w bułce tartej.
  • kotlety 12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 13. Kotlety gotowe.
    Smacznego.

Porady

Jak mocno uklepiemy ryż to na pewno się nie rozpadnie nic .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować