Schab z pomidorami i fasolą.

4.5 (158 ocen)

  • 40 min

Pyszny delikatnie słodki sos.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 łyzki oliwy z oliwek
    500 g schabu, pociętego na 1,5 cm kawałki
    1 drobno pokrojona cebula
    1 ząbek czosnku
    1 czerwona papryka
    2 puszki pomodorów pokrojonych
    2 puszki fasoli zwykłej (biała)
    1 -2 gałązki rozmarynu
    1 łyżka galaretki o smaku czerwonych owoców
    2 łyżeczki mąki kukurydzianej
    300 g ryżu
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z pomidorami i fasolą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać część oliwy i usmażyć na niej schab. Przełożyć go do garnka a na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać do niej czosnek i czerwoną paprykę. Smażyć razem 2-3 min i dodać do mięsa. Wymieszać pomidory, rozmaryn i 100 ml wody z mięsem. Przykryć i gotować 15 min. Odcedzić fasolę. Dodać ją do sosu razem z galaretką.Przykryć i gotować jeszcze 5 min. Wyjąć rozmaryn i zagęścić sos mąką kukurydzianą wymieszaną z zimną wodą. Zagotować ponownie. Podawać z ryżem.

Porady

Można też podać z ciepłą tortillą i jeść jak burrito.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować