Migdały i pistacje w miodzie

4.5 (170 ocen)

  • 15 min

Fantastyczny dodatek do lodów, deserów i ciast.

  • 15 min

Składniki:

  • 400g migdałów
    50g pistacji
    100 ml brązowego rumu
    500g płynnego midu
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Migdały i pistacje w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały przełożyć do miski, zalać gorącą wodą, odstawić na kilka minut. Następnie obrać ze skórek, zrumienić na suchej patelni. Dodać orzeszki pistacjowe, również zrumienić.Rum wymieszać z miodem na gładko. Dodać do niego migdały i pistacje. Przełozyc do słoiczków, szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem i wystudzić. Po kilku dniach można jeść. Smacznego!

Porady

Można kupić migdały już obrane, co bardzo skraca przygotowanie. Ja osobiście przepadam za pistacjami więc zawsze dodaje więcej niż jest w oryginalnym przepisie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Pistacje

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować