Schab z dzika do chlebka

4.49 (194 ocen)

Lepszy od najlepszej kupnej wędliny.....

Składniki:

  • -schab z dzika 1 kg
    MARYNATA
    -woda 2 litry
    -sól peklowa 2 łyżki
    -liście laurowe 4 sztuki
    -jałowiec 10 ziaren
    -pieprz 1,50 łyżeczki
    -ziele angielskie 7 ziaren
    -majeranek 1 łyżka
    -rozmaryn 1 łyżeczka
    -tymianek 1 łyżeczka
    -kolendra 1 łyżeczka
    -czosnek 5 ząbków
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Schab z dzika do chlebka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziele angielskie, jałowiec, kolendrę rozetrzeć w moździerzu, liście laurowe pokruszyć, czosnek obrać, ponacinać ostrym nożem.
    Połączyć z sypkimi przyprawami, zalać wodą, gotować na małym ogniu około 10 minut. Do wystudzonej marynaty dodać sól, dokładnie wymieszać.
    Zupełnie zimną, zalać schab w szklanym naczyniu pod przykryciem. Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
    Włożyć c do rękawa do pieczenia, zapiąć klipsem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Piec w temperaturze 190 stopni około 60 minut.
    Podawać z pieczywem .
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować