Kruche muszelki z kremem

4.48 (147 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pracochłonne ale warte wypróbowania, kruchutkie ciasteczka do niedzielnej kawki

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto
    60 dkg mąki
    4 żółtka
    30 dkg marg
    2 łyżki cukru pudru
    1,5 łyzeczki proszku do pieczenia
    4 łyzki kwasnej smietany
    olejek smietankowy ( ok.5 kropelek)

    Masa:
    Ugotowac 1 budyn lub budyn wg wlasnego przepisu
    5 łyzek cukru pudru
    2 łyzki kakao
    25 dkg masła
    kilka kropel olejku rumowego
    polewa czekoladowa
    Budyn utrzec z maslem dac powoli reszte skladnikow
    Foremki wylepiec ciastem i piec na zloto w temp 180 C
    Schlodzone korpusy muszelek napelniac masa i zlepiac razem , maczac w czekoladzie do pol
    smacznego!!
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche muszelki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać dac marg i razem wysiekać, dodac reszte składników i zagniesć szybko ciasto dac do lodowki na ok 30 min
    Budyn utrzec z masłem, dac reszte skladnikow i powoli mixowac przez chwilke
    upieczone korpusy muszelek napełniac i zlepiac polowki razem
    maczac w polewie do pół

Porady

Najlepiej budyń ugotowac samemu wtedy mamy pewność ze masa nie bedzie rzadka i sie uda

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Muszelki

To może cię zainteresować