Masa:
Ugotowac 1 budyn lub budyn wg wlasnego przepisu
5 łyzek cukru pudru
2 łyzki kakao
25 dkg masła
kilka kropel olejku rumowego
polewa czekoladowa
Budyn utrzec z maslem dac powoli reszte skladnikow
Foremki wylepiec ciastem i piec na zloto w temp 180 C
Schlodzone korpusy muszelek napelniac masa i zlepiac razem , maczac w czekoladzie do pol
smacznego!!
Kruche muszelki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać dac marg i razem wysiekać, dodac reszte składników i zagniesć szybko ciasto dac do lodowki na ok 30 min
Budyn utrzec z masłem, dac reszte skladnikow i powoli mixowac przez chwilke
upieczone korpusy muszelek napełniac i zlepiac polowki razem
maczac w polewie do pół
Porady
Najlepiej budyń ugotowac samemu wtedy mamy pewność ze masa nie bedzie rzadka i sie uda
Komentarze