Schab Nadziewany serem i żurawiną

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Wyjątkowy smak schabu z roztopionym serkiem żółtym połączony z żurawiną mmm pycha. Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • Schab w całości
    ser żółty
    żurawina w słoiczku
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab nadziewany serem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i kroimy w grubsze plastry na ok 1,5 cm i nacinamy tworząc kieszonki. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na goracej patelni z obu stron do czasu aż bedą usmażone, lecz nie zadługo żeby nie były gumowe. Jak już będą usmażone wkładamy do schabu plasterek sera i łyżeczke żurawiny. Ponownie smażymy ale na małym ogniu pod przykryciem żeby ser sie roztopił. Schabik ściagamy z patelni i podajemy z ziemniaczkami i kapustka kiszoną lub ogóreczkami kiszonymi :) Poprostu pycha.

Porady

Z takim schabikiem możemy kombinować na różne sposoby, i np zamiast żurawiny możemy dodać pieczarki drobno pokrojone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować