1 i 1/2 szkl mąki
1 szkl cukru
8 łyżek letniej wody
10 łyżek oleju
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
KREM:
1 I 1/2 szkl mleka
1/2 szkl cukru
2 jajka
2 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 i 1/2 łyżki mąki pszennej
pół kostki masła
Sposób przygotowania przepisu:
Metrowiec
1.
Cukier utrzeć z żółtkami, dodać olej i wodę a następnie mąkę z proszkiem. Z białek ubić pianę wymieszać z ciastem. Podzielić na dwie porcje do jednej dodać kakao. Piec w długich formach ok 30 min.
2.
Przygotować krem. 3/4 szkl mleka zagotować z połową szkl cukru, dodać przygotowana masę z 3/4 szkl mleka, 2 jajka, mąki ziemniaczanej i pszennej, dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Masę wlać do gotującego się mleka, zagotować na małym ogniu miksując.
3.
Po wystudzeniu dodawać porcjami krem do utartego masła. Gotowe biszkopty przekroić na pół i przekładać masą.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze