Schab duszony w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety lekko rozbijamy .Na talerz dajemy olej ,sól,pieprz kolorowy świeżo mielony,papryka mielona i oregano mieszamy i obtaczamy marynatą kotlety wkładamy do lodówki ,można na całą noc.
2.Przygotowujemy warzywa,cukinię obieramy wydrążamy środek.Cukinię ścieramy na tarce.Marchewkę ścieramy na tarce a paprykę kroimy w paseczki.
3.Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy dajemy kotlety.Obsmażamy kotlety z dwóch stron bardzo krótko.Kotlety zdejmujemy z patelni.
4.Na patelnię na której smażyły się kotlety dodajemy odrobinę oleju rzepakowego dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek smażymy.
Dodajemy cukinię,marchewkę i paprykę mieszamy
5.Do warzyw wkładamy kotlety nakrywamy warzywami dusimy aż warzywa zmiękną
6.Doprawiamy dodajemy posiekany seler i śmietanę mieszamy .
Podajemy na ciepło np z ziemniakami .
Komentarze