Schab duszony w warzywach na ryżu

4.45 (206 ocen)

  • 25 min

Bardzo zdrowe danie jednogarnkowe, odpowiednie na chłodne dni. Schab podany inaczej - z dużą ilością warzyw i ryżu. Polecam.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    40 dag surowego schabu
    40 dag mrożonych warzyw na patelnię
    1 szklanka ryżu
    1 szklanka bulionu warzywnego
    1 łyżka mąki
    1 łyżka oleju
    Sól, pieprz do smaku
    Masło do formy
Wystaw ocenę:

4.45 (206 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony w warzywach na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: schab opłukać, osuszyć, pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem, pozostawić na 15 minut w chłodne miejsce. Następnie pokroić w kostkę, oprószyć mąką, przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem, podsmażyć . Ryż opłukać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, przełożyć osączony ryż, zalać bulionem warzywnym, ułożyć warzywa a nich kawałki podsmażonego schabu. Przykryć naczynie, wstawić do podgrzanego piekarnika, zapiekać 60 minut w temp. 180 stopni. Danie podawać gorące z dowolną surówką.

Porady

1.zamiast drobnych kostek schab można pokroić w cienkie plasterki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować