Sałatka ziemniaczana

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Pyszna sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową idealna do grilla i różne imprezy okolicznościowe.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g młodych ziemniaków
    400 g fasolki szparagowej
    1 czerwona cebula
    1 jabłko
    Pęczek koperku
    5 rzodkiewek

    Sos
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu greckiego
    Sól pieprz do smaku
    1 sos koperkowa ziołowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i fasolkę ugotuj. Po wystygnięciu pokrój ziemniaki w większą kostkę a fasolkę w mniejsze kawałki. Rzodkiewki, cebulę w pół plasterki, jabłko w kostkę.
  • 2. Czosnek przeciśnij przez praskę dodaj resztę składników na sos przypraw solą i pieprzem. Koperek pokrój dodaj do sosu na koniec dodaj sos koperkowo ziołowy.
  • 3. Wszystkie składniki połącz ze sobą. Przed podaniem możesz schłodzić sałatkę w lodówce przez godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować