Sałatka ze szpinaku i truskawek

4.5 (166 ocen)

Kiedy zaczyna się sezon na truskawki i szpinak często przyrządzam lekkie sałatki z tych składników. Tą przygotowałam po raz pierwszy, nawet nie myślałam że sałatka z sosem miodowo-musztardowym będzie taka smaczna.

Składniki:

  • 100 gram szpinaku
    200 gram truskawek
    Garść płatków migdałów
    Garść jagód goji
    1 saszetka sosu miodowo-musztardowego
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki

Sałatka ze szpinaku i truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Na talerzu lub półmisku układamy liście szpinaku, połówki truskawek. Całość polewamy sosem miodowo-musztardowym. Wierzch posypujemy płatkami migdałów oraz jagodami goji. Sałatkę przed podaniem naklepiesz schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Szpinak Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować