Szybka i smaczna sałatka. Niecodzienne połączenie kurczaka, selera oraz winogronu poruszy niejedno podniebienie. Intensywny smak selera jest przełamany słodkością winogrona. Idealna na lekki lunch lub kolację.
30 min
Składniki:
Składniki:
1 pierś z kurczaka
1 sałata lodowa
3 łodygi selera naciowego
6 łyżek kukurydzy
50 g płatków migdałowych
50 g migdałów całych
0,5 kg winogronu
2 łyżki majonezu
przyprawa curry, sól, pieprz
3 łyżki oleju kokosowego
Sałatka z winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płatki migdałowe prażymy na oleju kokosowym. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi.
2.Pierś kurczaka myjemy kroimy w kostkę, oprószamy curry, solą, pieprzem i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Mięso ostudzamy.
3.Winogrona przekrajamy na pół i wydrążamy pestki. Seler i całe migdały kroimy w kostkę. Liście sałaty lodowej strzępimy.
4.Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi.
Komentarze