Sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka i lekka sałatka z tuńczykiem i ryżem. Idealna na kolację jak i na spotkanie ze znajomymi.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 woreczek ryżu
    1 mała puszka kukurydzy
    2 ogórki konserwowe
    8 pomidorków koktailowych
    garść czarnych oliwek
    1 mała cebula
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować i przestudzić. Do ugotowanego ryżu doda odcedzonego z zalewy tuńczyka oraz kukurydzę. Ogórki pokroić w kostkę, pomidory oraz oliwki pokroić na połówki, cebulę posiekać . Wszystkie składniki wymieszać dodać majonez oraz jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować