Sałatka, która sprawdzi się na domowych uroczystościach jak i również świetny dodatek do dań z grilla. Szybka w przygotowaniu a jaka smaczna!
25 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
250 g kolorowego tortellini z szynką
1 zielony ogórek
200 g tuńczyka w sosie własnym
6 dużych rzodkiewek
½ pęczka świeżego szczypiorku
Sól
Pieprz
3 łyżki majonezu
Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Ogórka obieramy, kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy bardzo drobno nożem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.
Komentarze