Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szczypiorkiem

4.47 (200 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sałatka, która sprawdzi się na domowych uroczystościach jak i również świetny dodatek do dań z grilla. Szybka w przygotowaniu a jaka smaczna!

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g kolorowego tortellini z szynką
    1 zielony ogórek
    200 g tuńczyka w sosie własnym
    6 dużych rzodkiewek
    ½ pęczka świeżego szczypiorku
    Sól
    Pieprz
    3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.47 (200 ocen)

Zobacz również:

Torty Sałatki Sałatka makaronowa

Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Ogórka obieramy, kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy bardzo drobno nożem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tortellini Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować