Sałatka z tortellini serowo-szpinakowym

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka na szybko. Lekka, wręcz wiosenna propozycja na sałatkę min. do pracy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g tortellini z serem ricotta i szpinakiem
    150 g polędwicy łososiowej z indyka
    puszka kukurydzy
    1 czerwona papryka
    1 długi ogórek
    100 g gęstego jogurtu naturalnego
    ząbek czosnku
    3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Torty Sałatki

Sałatka z tortellini serowo-szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z tortellini serowo-szpinakowym 1. Tortellini ugotowałem zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, odcedziłem i przelałem zimną wodą. Polędwicę pokroiłem w kostkę. Z papryki usunąłem gniazdo nasienne i pokroiłem w kostkę. Ogórki pokroiłem w kostkę. Kukurydzę odsączyłem z zalewy. W misce wymieszałem tortellini z pokrojonymi składnikami. W mniejszym naczyniu wymieszałem jogurt z majonezem, dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszałem i doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany sos wymieszałem ze wszystkimi innymi składnikami w misce. Posypałem natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tortellini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować