Sałatka z selerem naciowym i ciecierzycą

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 min
  • Łatwy

860 Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Idealnie sprawdza się na domowych przyjęciach. Podstawą sałatki jest seler, który często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, zawiera witaminy z grupy PP, kompleks witaminy B i najważniejsze - pomaga w oczyszczeniu organizmu.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 łodygi selera naciowego
    1 puszka ciecierzycy
    Pół główki sałaty
    1 mała cebulka
    1 ogórek szklarniowy
    Majonez
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z selerem naciowym i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
    Sałatę umyć i pokroić (porwać) na mniejsze kawałki.
    Selera oczyścić, odciąć końce i pociąć na cienkie paski
    Cebulkę obrać i wraz z ogórkiem pokroić w drobną kostkę.
    Składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez i doprawić do smaku. Całość wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ciecierzyca Ogórek Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować