Przepyszna, lekka sałatka z rukolą i mango, na letnie śniadanie, zdrową przekąskę, czy lunch.
10 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 duży pęczek rukoli / 2 garście
4 pomidory cherry
1 mango
3/4-1 op. sera halloumi z chili - ok. 200 g
1-2 łyżki oliwy
1 łyżka octu balsamicznego białego lub winnego
syrop z agawy do smaku - na czubek łyżeczki
sól
pieprz czarny
Sałatka z rukolą, mango, pomidorami cherry i serem halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa i mango myjemy. Rukolę osuszamy i przekładamy do miski. Pomidory kroimy w ćwiartki, a mango w kostkę, dodajemy do rukoli. Całość polewamy oliwą i octem balsamicznym, doprawiamy do smaku. Sałatkę układamy na talerzach.
Na natłuszczonej oliwą lub olejem patelni opiekamy z dwóch stron pokrojony w plastry ser halloumi i układamy na sałacie.
Sałatkę możemy podać z grzanką z bagietki, chociaż nam smakuje bez pieczywa :)
Komentarze