Sałatka z pierożkami tortellini

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Robiąc ostatnio zakupy, natrafiłam w jednym z marketów na włoskie pierożki tortellinii i postanowiłam przygotować sałatkę z nimi. Są pożywne, a w sałatce świetnie się sprawdzają. Zabraliśmy ją do pracy i stanowiła świetny lunch. Na pewno zasmakuje też podana na imprezie jako alternatywa dla standardowej sałatki jarzynowej. Do mojej sałatki wykorzystałam pierożki z nadzieniem grzybowym, które jest lekko słone i ciekawie komponuje się z maleńkimi kuleczkami mozzarelli.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie tortellini
    mała czerwona cebula
    pół dużego ogórka zielonego
    opakowanie mozzarelli w kulkach
    czerwona papryka
    pomidorki koktajlowe
    natka pietruszki
    dressing: oliwa z oliwek, oregano, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Sałatki

Sałatka z pierożkami tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierożki gotujemy wg opisu na opakowaniu i studzimy. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Pomidorki kroimy w ćwiartki, paprykę i ogórka w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Dodajemy mozzarellę oraz tortellini. Wszystko mieszamy.
    Do małego pojemniczka przelewamy oliwę, dodajemy oregano i odrobinę pieprzu. Energicznie nim potrząsamy i polewamy przygotowaną sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tortellini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować