Pasta jajeczna z awokado

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pasta jajeczna to jedna z ulubionych rzeczy, jakie jadamy na śniadania. Fakt faktem, że bardzo lubimy jajka i to pod wszelką postacią, więc pasta jajeczna również jest ubóstwiana. Ostatnio wypróbowałam nowy przepis na nią. Wersja z awokado jest tą zdrowszą opcją. I jak dla mnie smaczniejszą. Do tego pełnoziarnista grzanka trochę kolendry i pyszne śniadanie gotowe.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    duże awokado
    łyżka jogurtu greckiego
    garść posiekanej kolendry
    pełnoziarniste grzanki lub inne pieczywo
    sól i pieprz

Pasta jajeczna z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Awokado obieramy i wrzucamy do miski. Dodajemy jajka i ugniatamy widelcem. Dodajemy kolendrę, jogurt oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy