Sałatka z pieczonych ziemniaków i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przygotowujemy marynatę.
Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół , podgotowujemy w osolonej wodzie ok 15 min-odcedzamy.
Wykładamy na blachę , polewamy marynatą , dokładnie mieszamy.
Wstawiamy do piekarnika na 15/20 min , piekąc w 180 stopniach.
W tym czasie :
Ogórki kroimy w grube plastry (ok.1/2 cm)
Ser w kostkę , cebulę w cienkie piórka
Każdy plaster salami przekrawamy na pół , zwijamy w rulonik.
Upieczone ziemniaki przekładamy do naczynia , mieszamy z warzywami i serem.
Wierzch dekorujemy przygotowanym salami.
Podajemy gorące od razu po przygotowaniu
Porady
Grube kostki sera super rozpuszczą się między gorącymi ziemniakami
Komentarze