Pyszna, zdrowa i szybka do przygotowania. Fajny dodatek zarówno do obiadu jak i mięs z grilla.
10 min
Dla 2 osób
Składniki:
kilka liści sałaty karbowanej,
po ½ czerwonej, zielonej i żółtej papryki,
kilka małych pomidorków ( u mnie żółte i czerwone),
½ średniej czerwonej cebuli,
4-5 plastrów koziego sera,
1 średni ogórek gruntowy,
sos:
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżka octu jabłkowego,
½ łyżeczki naturalnej Vegety do sałatek i dipów
Sałatka z papryką, pomidorem, ogórkiem i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na sos łączymy razem.
Liście sałaty dokładnie myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy w paseczki lub kostkę. Pomidorki kroimy na połówki, cebulę w piórka, ogórka w plasterki, a ser w kostkę.
Wszystkie składniki układamy w salaterce lub na talerzu i polewamy sosem, delikatnie mieszamy. Smacznego!
Komentarze