Sałatka z młodych liści z serem Korycińskim

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zielone, świeże liści i ser Koryciński to świetne zestawienie smaków i struktur

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - główka młodej sałaty rzymskiej (mała): 1 sztuka
    - świeże liście szpinaku: 1 pęczek
    - boćwina młoda: 1 pęczek
    - ser Koryciński z zieloną czubricą (gruby): 1 plaster
    - natka pietruszki gałązka: 6 sztuk
    SOS::
    - olej rydzowy albo ew. oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - koperek drobno posiekany: 1 łyżeczka
    - przyprawy (każdej: sól morska, pieprz czarny pielony, czubrica zielona, cukier): 0.25 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z młodych liści z serem korycińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu umieściłam w małym słoiczku, zakręciłam i wymieszałam dokładnie potrząsając naczynkiem energicznie przez kilka chwil, odstawiłam na 15 min. żeby smaki się przeniknęły, ale przed polaniem sałatki ponownie wymieszałam.
  • 2. Zieleninę dokładnie opłukałam i osączyłam. Większe liście porwałam na mniejsze kawałki, małe zostawiłam w całości, łodyżki boćwinki drobno posiekałam. Ser pokroiłam na kawałki. Na talerzach ułożyłam ładnie liście sałaty, szpinaku i botwiny. Dołożyłam ser, posypałam posiekanymi łodyżkami botwiny i listkami natki. Skropiłam wcześniej przygotowanym sosem i podałam od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować