Sałatka z korniszonów, jabłek i pora

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Korniszony smakują wyśmienicie zaserwowane prosto ze słoika. Jednak moja propozycja, nieco urozmaicona, smakuje równie dobrze.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g korniszonów (ogórków konserwowych)
    1 duże słodkie jabłko (200 g)
    100 g pora
    1 – 2 łyżki oliwy lub oleju
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka cząbru suszonego
    po ½ łyżeczki mielonych przypraw – imbiru, cynamonu, papryki słodkiej
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka z korniszonów, jabłek i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z korniszonów, jabłek i pora 1. W garnku rozgrzać oliwę/olej, dodać posiekanego pora, wsypać cząber, imbir, cynamon, paprykę oraz po szczypcie soli i cukru. Smażyć 5 min, mieszając, po czym wystudzić.
    Ogórki pokroić w plastry lub półplastry, dodać pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę jabłko, dołożyć przygotowanego pora. Całość wymieszać z majonezem. Sałatkę doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować