WIOSENNE DANIE

0 (0 ocen)

  • 50 min

Sałatka z kapusty pekińskiej i rzodkiewką Wyśmienite polączenie kapusty pekińskiej z czarnymi oliwkani z serem feta

  • 50 min

Składniki:

  • Średnia Kapusta pekińska
    2 duże pomidorki
    1 duży ogórek świerzy
    1mały pęczek rzodkiewki
    1 mała papryka czerwona
    Garść oliwek czarnych
    Opakowanie sera fety
    Oliwa z oliwek
    Wedle uznania czerwonej cebulki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenne danie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską myjemy i osączamy z wody.
    Pomidory zaparzamy w gorącej wodzie by skórka ładnie schodziła.
    Jak studzą się pomidorki kroimy w łódeczi.
    Ogórek myjemy, obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę.
    Rozdkiewki myjemy i kroimy na połówki chyba, że są duże wtedy ćwiartki.
    Paprykę kroimy w drobną kosteczkę.
    Ser feta kroimy w kostkę.
    Pokroić wedle uznania czerwonej cebulki
  • 2. Przygotowaną kapustę pekińską wrzucamy do miski z pokrojonymi pomidorami w łodeczkę wraz z kosteczkami ogórka świeżego.
    Następnie wrzucamy rzodkiewkę i w kostkę paprykę czerwoną.Na sam koniec dorzucamy ser feta i delikatnie mieszamy z 2 łyżeczkami soku z cytryny i dorzucamy oliwki.
    Jako dekoracje dodaję czerwoną cebulkę.

Porady

Czasami zamiast soku z cytryny dodać można 1 łyżkę oliwy z oliwek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować