Sałatka krabowa z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior ugotować jak ostygnie pokroić drobną w kostkę.
Główkę kapusty pekińskiej pokroić w kostkę.
Odcedzić 1 puszkę kukurydzy.
Odsączyć 1 puszkę czerwonej fasolki.
Pokroić w kosteczkę 4 plasterki o grubości 0.5 cm mielonkę.
Opakowanie paluszków krabowych pokroić w drobną kostkę.
Małą cebulkę pokroić w małą kosteczkę.
Ugotować na twardo 3 jajka.
Po ostygnięciu jajek pokroić w drobną kostkę.
2.Do pokrojonej wcześnie w kostkę kapusty pekińskiej dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz wcześniej odsączoną czerwoną fasolkę i ugotoway kalafior posiekany w kostkę. Nastepnie dodajemy pokrojoną w kostkę 0.5 cm mielonki wraz z cebulką na początku pokrojoną oraz pokrojone w drobną kostkę jajeczka. Z kolei do wcześniej dodanych składników dosypujemy pokrojoną w kostkę paluszki krabowe, dodając 1 łyżeczkę chrzanu wraz z solą i pieprzem ( wedle uznania ).
Na koniec polewamy sałatkę krabową oliwą z oliwek i dorzcamy 3 łyżki majonezu. Wszystko razem mieszamy i gotowe. Smacznego.
Komentarze