Sałatka krabowa z kapustą pekińską

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zapach sałatki pobudza nasze kubeczki smakowe.

  • 60 min

Składniki:

  • Mały kalafior
    1 cała główka Kapusty pekińskiej
    1 puszka kukurydza
    1 puszka czerwonej fasolki
    4 plasterki (mielonki konserwowej )
    1 całe opakowanie paluszków krabowych
    Mała cebula biala
    3 jajka
    1 łyżeczka chrzanu
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki oliwy z oliwek
    Sól
    Pieprz

Sałatka krabowa z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior ugotować jak ostygnie pokroić drobną w kostkę.
    Główkę kapusty pekińskiej pokroić w kostkę.
    Odcedzić 1 puszkę kukurydzy.
    Odsączyć 1 puszkę czerwonej fasolki.
    Pokroić w kosteczkę 4 plasterki o grubości 0.5 cm mielonkę.
    Opakowanie paluszków krabowych pokroić w drobną kostkę.
    Małą cebulkę pokroić w małą kosteczkę.
    Ugotować na twardo 3 jajka.
    Po ostygnięciu jajek pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Do pokrojonej wcześnie w kostkę kapusty pekińskiej dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz wcześniej odsączoną czerwoną fasolkę i ugotoway kalafior posiekany w kostkę. Nastepnie dodajemy pokrojoną w kostkę 0.5 cm mielonki wraz z cebulką na początku pokrojoną oraz pokrojone w drobną kostkę jajeczka. Z kolei do wcześniej dodanych składników dosypujemy pokrojoną w kostkę paluszki krabowe, dodając 1 łyżeczkę chrzanu wraz z solą i pieprzem ( wedle uznania ).
    Na koniec polewamy sałatkę krabową oliwą z oliwek i dorzcamy 3 łyżki majonezu. Wszystko razem mieszamy i gotowe. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy